Selecteer een pagina

Juke van der Scheer

bekkenfysiotherapeut

Henry Hagalaan 17, 2273 DV Voorburg

juke@fysioteamvoorburg.nl

070 - 386 61 18, kies: 2 en dan 5

Juke van der Scheer

 

Na meer dan 30 jaar ervaring als fysiotherapeut in Nederland, Frankrijk, België, China en Australië, is ons gezin sinds 2023 weer in Nederland neergestreken.

In 2015 heb ik de opleiding tot bekkenfysiotherapeut in België voltooid en werk sindsdien met mensen die last hebben in hun bekkenregio. Herkenbare klachten zijn: urine incontinentie (plas niet kunnen ophouden), problemen rondom de genitaliën (zoals bij pijn tijdens het vrijen en geen zin meer hebben om te vrijen of juist geen controle hebben), klachten rondom ontlasting (obstipatie of pijn), als ook pre- en postnatale begeleiding en gynaecologische zorg (denk aan een orgaanverzakking). Tevens help ik mensen die pre- en postoperatief begeleiding nodig hebben (na prostaat operaties bijvoorbeeld).

De eerste 15 jaar heb ik voornamelijk in multidisciplinaire settings gewerkt als McKenzie therapeut. Daarin hield ik me vooral met problemen van de wervelkolom bezig, zoals lage rug- en nekpijn en werkte ik in en met een chronisch pijnteam.

In Australië heb ik me de afgelopen 4 jaar voornamelijk toegelegd op seksualiteit binnen de bekkenfysiotherapie en heb daar mijn eigen zaak opgezet. Daar gebruikten de meeste bekkenfysiotherapeuten Clinical Pilates in hun oefentherapie en dus heb ik me daar vol liefde aan overgegeven (gedurende Covid), zodat ik dit nu ook toepas in de praktijk en les geef online.

Van december 2023 tot februari 2024 heb ik de waarneeming voor Petra gedaan. Dit is van beide kanten zo goed bevallen, dat ik aan de praktijk verbonden blijf als ondersteuning van het bekkenfysiotherapeutisch team.

 

BIG registratienummer: 89042449604