Selecteer een pagina

Joleen van de Vijver

kinderbekkenfysiotherapeut

Henry Hagalaan 17, 2273 DV Voorburg

Scheepswerf 18, 2265 BE Leidschendam

joleen@fysioteamvoorburg.nl

070 - 386 61 18, kies: 2 en dan 3

Joleen van de Vijver

 

In 2004 heb ik mijn bevoegdheid fysiotherapie behaald aan de Hogeschool Rotterdam. Na het behalen van mijn diploma ben ik ervaring op gaan doen door het werken als algemeen fysiotherapeut in de particuliere praktijk.
  
In deze jaren kwam ik steeds meer in aanraking met vrouwen die tijdens of na de zwangerschap last hebben van bekkenpijn. Ik bemerkte dat ik kennis en ervaring miste om deze patiëntengroep adequaat te kunnen behandelen. Vanuit deze interesse voor bekken(bodem) gerelateerde problematiek ben ik in 2007 begonnen met de 3-jarige post HBO Opleiding Bekkenfysiotherapie aan de SOMT te Amersfoort.
 
Sinds medio 2008 ben ik werkzaam in Voorburg, nadat ik hier eerst als stagiaire bekkenfysiotherapie een aantal dagen ben begeleid. Tijdens deze dagen merkte ik, dat de enthousiaste en actieve manier van werken in deze praktijk goed aansluit bij mijn eigen behoefte en wensen.
 
Ik ben werkzaam in de praktijk Fysiotherapie VOORBURG ’t LOO, zowel als algemeen fysiotherapeut en als bekkenfysiotherapeut. De opleiding bekkenfysiotherapie heb ik medio 2010 succesvol afgerond. Het vervolg hierop werd het diploma van de verkorte master opleiding bekkenfysiotherapie hetgeen eind 2011 is behaald. De bekkenfysiotherapeut behandelt mannen, vrouwen en kinderen. Omdat ik veel affiniteit heb met deze laatste doelgroep heb ik medio 2011 de aanvullende specialisatie kinderbekkenfysiotherapie met succes gevolgd. Hiermee kan ik kinderen met bekkenbodemproblemen op een ‘op het kind gerichte’ manier begeleiden.
 
Door mijn brede interesse vind ik het nog steeds erg leuk om zowel als algemeen fysiotherapeut en ook als bekkenfysiotherapeut patiënten te begeleiden en te coachen. In mijn vak vind ik de samenwerking met de patiënten erg interessant, om op die manier in onderling overleg te proberen tot een goed behandelresultaat te komen.
 
Samen met Vera Weber ben ik het aanspreekpunt in de praktijk voor ParkinsonNet betreffende Parkinson patiënten.

 

BIG registratienummer: 99062918804