Selecteer een pagina

Historie

 

In 1981 is Maatschap voor Fysiotherapie Voorburg ’t Loo gesticht door Jan Prins, Veronique van Dijk en Frans Scheffers op de Henry Hagalaan 17 te Voorburg, in het voormalig gebouw van de Woningbouwvereniging, met 2 behandelruimten.

In 1992 veranderde de praktijknaam in Fysio- en manuele therapie Voorburg ’t Loo onder leiding van Jan en Frans. In dit jaar onderging het pand een grondige verbouwing, waardoor er een oefenzaal en 2 extra behandelruimten bijkwamen.

In 1994 startte Petra van Nierop met als doel om de bekkenfysiotherapie binnen de praktijk te gaan ontwikkelen. Diverse stagiaires mochten na het behalen van hun diploma in de praktijk blijven werken (Bas, Joleen en Jeroen) en zo breidde het team zich uit tot 5.  

Harald van Schuppen startte in 1998 zijn eigen praktijk Fysiotherapie van Schuppen in Gezondheidscentrum De Vaste Burcht, Tollenskade 2 te Voorburg, bij huisarts Van den Bruggen. Voorafgaand daaraan had hij enige jaren als waarnemer in de regio gewerkt, waaronder ook bij FT Voorburg ’t Loo,

Helaas moest Jan Prins zijn werkzaamheden als manueel therapeut in 2002 beëindigen, omdat hij de ziekte van Parkinson kreeg. Frans Scheffers en Petra van Nierop zetten de maatschap Fysiotherapie VOORBURG ’t LOO voort. In deze periode breidde het team zich uit tot 7 teamleden.

Vanaf 2008 hebben we een praktijkruimte in Medisch Centrum Corbulo, volgend op de nauwe samenwerking met huisartsen Goos en Schouten, later voortgezet door Van der Zee en Van Pelt. Jeroen en Mahsa zijn hier werkzaam.

Nadat Frans Scheffers in 2014 in verband met ziekte uit de maatschap moest treden, heeft Petra de praktijk als praktijkhouder voortgezet met 4 teamleden.

Fysiotherapie VOORBURG ’t LOO en Fysiotherapie van Schuppen zijn in 2017 geassocieerd. De jarenlange goede samenwerking tussen de praktijken is voortgezet in de huidige maatschap Fysio Team Voorburg.

Sinds 2019 participeren wij in Gezondheidscentrum Scheepswerf, Scheepswerf 18 te Leidschendam. Dit gezondheidscentrum, gesticht door van Alette Barel-van Zee, richt zich op Moeder & Kind en onze praktijk is hier vanuit de kinderbekkenfysiotherapie (Joleen) bij betrokken.

Inmiddels bestaat Fysio Team Voorburg uit 8 fysiotherapeuten met verschillende specialisaties: fysiotherapie, manuele therapie, bekkenfysiotherapie (ook bij kinderen), psychosomatische fysiotherapie en oedeemfysiotherapie.