Selecteer een pagina

Bas de Rijk

manueel therapeut

Henry Hagalaan 17, 2273 DV Voorburg

bas@fysioteamvoorburg.nl

070 - 386 61 18, kies: 2 en dan 2

Bas de Rijk

 

Sinds maart 2004 werk ik bij Fysiotherapie VOORBURG ‘t LOO als algemeen fysiotherapeut. Inmiddels ook als Master orthopedisch manueel therapeut en als kaakfysiotherapeut. 

In 2003 haalde ik mijn bevoegdheid voor fysiotherapie, na onder andere als stagiair door mijn huidige werkgevers te zijn begeleid. In deze stage klikte het meteen goed met mijn collega’s in de praktijk en met de patiënten die ik samen met Frans behandelde.

Overtuigd van het effectieve resultaat van zelfstandig bewegen, sta ik voor een actieve aanpak om het herstel van klachten met veel oefentherapie te ondersteunen. Een voorwaarde hiervoor is wel dat het bewegingsapparaat zo optimaal mogelijk functioneert wat betreft gewrichten, spieren en zenuwen. Mijn aandachtsgebieden zijn met name klachten omtrent de wervelkolom (rug en nek), bekken, schouder en kaak. Maar ik beperk me hier niet toe, omdat ik graag behandel een breed scala aan klachten behandel.

Manuele therapie
In juni 2010 heb ik de opleiding tot Master in de orthopedische manuele therapie afgerond. Bij het volgen van deze opleiding was mijn doel om extra vaardigheden en kennis op te doen betreffende de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder de wervelkom. Hierdoor heb ik mijzelf kunnen specialiseren in het onderzoeken en behandelen van klachten omtrent de wervelkolom en gewrichtsklachten in armen en benen.
 
Kaakfysiotherapie

In 2011 en 2012 heb ik de opleiding CRAFTA gevolgd. Deze opleiding geeft verdieping in de kennis van de kaakgewrichten, schedel en aangezicht. Hierdoor kan ik gezondheidsproblemen behandelen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het gebied van de kaak, schedel en aangezicht. Voorbeelden hiervan zijn:

 

Oefentherapie
Is een stoornis van een gewricht en/of spier verbeterd dan is het belangrijk dat er oefentherapie gegeven wordt om de mobiliteit  en functie van het gewricht en de spier te verbeteren en te onderhouden. De oefentherapie die ik geef is  voornamelijk gebaseerd op McKenzie therapie. Dit zijn effectieve oefeningen die gemakkelijk en zelfstandig uit te voeren zijn thuis of op het werk.
 

Door de kennis uit opleidingen en cursussen te combineren kan ik inspelen op alle facetten die belangrijk zijn bij het herstel van een klacht.

 

BIG registratienummer: 19061289704